פורומיםהמלצות

מתכונים מומלצים לתינוקות ופעוטות

כאן אפשר לכתוב כל מתכון שהכנתן ובאמת נטרף ע״י הילדים 
(אתן גם יכולות לבקש מתכונים ספציפיים.. )
צאו לדרך !

שם המתכון: ״גלידה״ (ככה הבן שלי קורא לזה)
כמות : 12 צלוחיות חד פעמיות (כמו בתמונה למטה)
חומרים להכנה:
פירות העונה לבחירתכן 
2 מעדני יוגורט 3% (במקרה שלי השתמשתי במולר).
1 וחצי כוס חד פעמי של מיץ תפוזים (לא חובה)
קוביות קרח כמה שבא לכן (לא חובה)
אופן ההכנה:
קולפים וחותכים את הפירות מכניסים הכל לבלנדר לערבוב,
ומוזגים לצלוחיות חד פעמיות וכניסים למקפיא לשעתיים.
לפני האכילה מומלץ להוציא 20 דק לפני ההגשה .


                                                                                         בתאבון !!

דורית

נראה מעולההה !
אגב אני מחפשת מתכונים לארוחות צהריים וערב לקטן. הוא בן שנה ו 4 חודשים ולא אוכל כל דבר .
אם יש לכן המלצה על מתכונים מסויימים, אפילו ספר מתכונים טוב או אתר שיש בו דברים מומלצים שאפשר להכין, תכתבו לי 

שרון31

לביבות קישואים וגזר
אישית, הבן שלי זולל אותן מגיל 9 חודשים !
מתאים אפילו לבעלי 2 שיניים 
כמות : תלוי בגודל שאתן מכינות אותן אבל הממוצע 15 לביבות.

חומרים:
2 קישואים
1 תפוח אדמה
1 גזר 
1 ביצה
גבינה כלשהיא מגורדת (לא חובה)
3 כפות קמח תופח

לתיבול :
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
אבקת שום

שלב ההכנה :
לגרד בפומפייה תפוח אדמה ולסחוט ממנו את כל המים.
לגרד בפומפייה את הקישוא והגזר.
להכניס את הקמח לקערה להוסיף אליו את הירקות ולערבב.
לערבב ביצה בצלוחית נפרדת ואז להוסיף אל הקערה עם הקמח והירקות.
לתבל אם רוצים ... ולטגן במחבת עם שמן.
                                                                                             לפני הטיגון :


בתאבון !

גלית_34

שם המתכון : מיני חלות מתוקות 
הכנתי את זה לכבוד אבא שבת בגן, החלטתי שאני הולכת על הפשוט והצנוע  .
כמות : 9 מיני חלות מתוקות.
חומרים להכנה:
1/2 ק"ג קמח עם שמרים ( 2 וחצי כוסות קמח ) 
1/3 כוס סוכר
1 ביצה 
1/2 כוס מים פושרים
1/3 כוס שמן
1/2 כף מלח
צימוקים (לא חייב)
אופן ההכנה :
להכניס את הקמח לקערה, להוסיף את הסוכר ולערבב.
לשבור ביצה לקערה קטנה ולערבב. להוסיף את הביצה אל תוך קערת הקמח ולערבב.
להוסיף את השמן והמלח.
להוסיף עד 1/2 כוס מים בהדרגה ולערבב את הכל יחדיו.
ללוש הכל עד לקבלת בצק חלק. לעטוף את קערת הבצק בניילון נצמד, אך לא לאטום עד הסוף. לחכות להתפחה (לי זה לקח 3 וחצי שעות).
לאחר ההתפחה אפשר להוסיף צימוקים.
רצוי לשים קצת קמח על הידיים על מנת ליצור כדורי בצק ולהכניס אותם בקלות אל התבניות.  
                                                                                                       הבצק לפני ההתפחה 

לפני ההכנסה לתנור



מיני חלות מתוקות עם צימוקים


בתאבון !


דורית

וואי החלות נראות סוףףףףףףףף !!!
בא לי על אחת כזו אני מתתתההה על צימוקים

יעל_תאומים בדרך

תודה מאמי 

דורית

שם המתכון : טעימות לגיל חצי שנה
אני אתחיל בירקות ככה התחלתי עם הבן שלי. את הטעימות עשיתי במהלך שבועיים רק בשביל לשלול רגישויות ואז כבר התחלתי להכין מרק.
כל יום אפשר לתת ירק אחר עדיף לתת את הטעימה קצת לפני שהוא מתחיל להיות רעב על מנת שבכלל ירצה לטעום את מה שהכנתן..
כמות : מינימלית הרי הוא רק בשלב הטעימות...
חומרים להכנה : 
 תפוח אדמה קטן  
 1/2 בטטה 
1/2 קישוא
1/3 גזר
מעט דלעת
עגבנייה
אופן ההכנה :
לקלף את הירק (חוץ מהעגבנייה והדלעת - כי אין צורך)
להרתיח מים בקומקום להוסיף אל סיר קטן ולחכות לרתיחה של המים.
לחתוך לקוביות את הירק ולהכניס אל המים הרתוחים.
כדאי לכסות את הסיר לאחר הרתיחה ולבשל על גז נמוך עד להתרככות הירק 
** הדלעת הקישוא והבטטה מתרככים דיי מהר - שימו לב כי אח״כ הירק יתחיל להתפורר בסיר **
* את העגבנייה אין צורך להרתיח בסיר אלא לגרד אותה בפומפייה *
לאחר שהירק התרכך הוציאו אותו מהסיר אל צלחת קעורה ותמעכו את הירק בכדי שהקטנ/ה לא יחנקו חלילה אל תשכחו אין להם שיניים הם מערבלים את זה בפה עם הלשון 
תיבול :
לבחירתכן בלבד ...
מי שרוצה מוזמנת להוסיף מעט מלח.
בתאבון !

דורית

שם המתכון : טעימות לגיל חצי שנה - מרק עוף עם ירקות - ויטמינים מובטחים !!
לאחר שבוע/שבועיים של טעימות אפשר כבר להכין מנה משביעה - ה מ ר ק !
בהתחלה לא נוסיף עוף וניתן להם להתרגל לטעם של המרק אבל אחרי שבוע שבוע וחצי בערך נוסיף את העוף. 
כמות : 3 מנות (אחת עכשווית ואת השניים האחרות אפשר להכניס למקרר בקופסאות איחסון אטומות.)
חומרים להכנה : 
תמיד אפשר להתחיל בכמות קטנה ואח״כ להגדיל בהתאם לכמות שהם אוכלים.
 1 תפוח אדמה קטן  
1 בטטה 
1 קישוא
1 גזר
3 קוביות דלעת
1 עגבנייה
עלי סלרי ושמיר לטעם
2.כנפי עוף או 1. שוק עוף 
אופן ההכנה :
לקלף את הירק (חוץ מהעגבנייה והדלעת - כי אין צורך)
להרתיח מים בקומקום להוסיף אל סיר קטן ולחכות לרתיחה של המים.
להוסיף אל הסיר את העוף לחכות לרתיחה, להנמיך את הגז ולבשל כ-10 דק ולהוריד מהגז. לשפוך את המים החמים ולהוסיף מים מהברז על מנת שהעוף יתקרר מעט בכדי שתוכלו לנקות אותו מעט.
להוסיף את העוף לסיר יותר גדול ולהוסיף מים בכמות הרצוייה למרק ולחכות לרתיחה כך המים יקבלו את כל הויטמינים מהעוף.
לחתוך את הירקות ורק לאחר רתיחה להתחיל להוסיף את הירקות למרק. לחכות שוב לרתיחה ולבשל על אש נמוכה.
להוסיף את השמיר והסלרי (לא חובה)
** הדלעת הקישוא והבטטה מתרככים דיי מהר - שימו לב כי אח״כ הירק יתחיל להתפורר בסיר **
לאחר שהירק התרכך הוציאו את הירקות מהסיר והעבירו אותם לקערה חוץ מעלי הסלרי והשמיר (סלרי ידוע כירק שעושה גזים). תוציאו מהעוף את החלקים שאתן רוצות לשלב במנה.
**חשוב לא לזרוק את המים של המרק כי צריך להוסיף מהם אל הקערה על מנת לערבל הכל יחד וליצור מנה שהיא לא סמיכה מדי.**
 השתמשו בבלנדר ידני לטחינת הירקות  
תיבול :
לבחירתכן בלבד ... 
מי שרוצה מוזמנת להוסיף מעט מלח ואבקת מרק עוף .
בתאבון !

דורית

שם המתכון : טעימות לגיל חצי שנה - פירות
כדאי לקלף את הפירות לחתוך לקוביות ולרסק אותן ידנית או בעזרת בלנדר ידני (תלוי בפרי). אני עשיתי את הטעימות במשך שבוע וזה היה בתקופת החורף אז לא היה מבחר גדול כמו בקיץ.
בהתחלה ניסיתי את האגס קילפתי ומעכתי בבלנדר ידני (זהירות כי זה משפריץ, גם כמות קטנה ) נתתי במשך יומיים
אח״כ ניסיתי תפוח אדום (כמה שפחות חמצמץ) קילפתי ומעכתי בבלנדר ידני ונתתי במשך יומיים
אח״כ ניסיתי את הבננה .
לאחר שבוע של טעימות הכנתי את השילוב של הפירות כמנה אחת בעזרת בלנדר ידני אפשר להוסיף מעט מים לערבוב יותר קל אך לא יותר מדי.
לפעמים הייתי מוסיפה את עוגיות הביסקוויט של מטרנה (בצורת חיות) ולפעמים גם חצי כפית טחינה בכדי שהקטן יישבע.
בתאבון !

דורית

שם המתכון : ממרח גמבות ועגבניות מיובשות 

חיפשתי מה עוד אפשר למרוח לקטנצ'יק על פרוסת הלחם/ בלחמנייה חוץ מחומוס,חמאת בוטנים וריבה, גבינה עם זיתים, גבינה לבנה בקיצור רציתי לגוון לו טעמים ולשנות קצת. אז החלטתי ללכת על ממרח חדיש קליל ודומה לצבע הקטשופ וככה לגרום לו להתאהב בממרח.
כמות : קופסת פלסטיק קטנה (כמו בתמונה למטה)
חומרים להכנה :  
רכשתי את המוצרים מהסופרמרקט
קופסא קטנה עגולה (במשקל) של עגבניות מיובשות
2. גמבות אדומות קלויות (מוכן במשקל) או 2. גמבות אדומות 
חצי ראש שום
שמן זית
אבקת שום
מלח
פלפל
חצי לימון
טימין
אורגנו
בזיליקום
פפריקה מתוקה
אופן ההכנה :
קליית הגמבות על הגז - להניח את הגמבות על האש ללא סיר או מחבת, ולהפוך אותה על כל צדדיה עד שהיא נראית שרופה. להכניס לשקית ניילון ולסגור (כך יהיה יותר קל לקלף אותם) לאחר 10 דקות שהגמבות התקררו צריך לקלף את השכבה השרופה ולחתוך לרצועות.
קליית הגמבות בתנור - לחתוך את הגמבה ולהפריד אותה מהגרעינים, להכניס לתנור על החלק הפנימי לאחר שהם משחימים להכניס לשקית ניילון ולסגור (כך יהיה יותר קל לקלף אותם) לאחר 10 דקות שהגמבות התקררו צריך לקלף את השכבה השרופה ולחתוך לרצועות.
אל הבלנדר להכניס :
העגבניות מיובשות חתוכות לרצועות.
רצועות הגמבה. 
שיני שום חתוכים גס.
1/3 כוס שמן זית (אפשר גם קנולה).
לערבב בצלוחית קטנה 3 כפיות פפריקה מתוקה עם מעט שמן ולהוסיף לבפנים (על מנת לקבל צבע אדמדם כמו בתמונה).
להוסיף כפית טימין, כפית אורגנו, וכפית בזיליקום.
להוסיף חצי כפית אבקת שום.
1/4 כפית מלח (ולהוסיף בהדרגה עוד לפי הטעם הרצוי).
1/4 כפית פלפל שחור טחון.
לסחוט חצי לימון קטן.
וללחוץ על כפתור ההפעלה של הבלנדר. לעצור כל כמה סיבובים בבלנדר ולערבב עם כפית את הכל עד שהכל נטחן וכמובן לטעום !  


בתאבון !

דורית


״שניצל של אמא״ :
1. תחתכי את החזה עוף לרצועות
2. תטרפי בקערה 2 ביצים (תלוי בכמות) 
3. הוסיפי לקערת הביצים :
1/3 כפית מלח.
1/3 כפית פלפל שחור. 
1/3 כפית אבקת שום. 
4.הכניסי לקערה נפרדת פירורי לחם ואליהם תוסיפי :
1/3 כפית מלח
1/3 כפית פלפל שחור
1/3 כפית אבקת שום
1 כפית פפריקה מתוקה.
תערבבי את פירורי הלחם עם התיבול והמשיכי לשלב הטיגון.
שיהיה בתאבון !

דורית